En saga med ”känd” huvudrollsinnehavare

Det börjar så här;

”Det var en gång en lillasyster som har det lite stressigt.
Ensamstående, lång pendling och två små barn som kallar på uppmärksamhet.
Denna lillasystern är annars väldigt organiserad, smart och har alltid koll på läget (hpfm…för det mesta). Hon har en storasyster som är lite mer disträ, glömmer saker, förlägger saker, vimsar, går vilse, kör vilse ,är vilse etc.

Lillasystern har en Volvo som strulat lite då och då. Den har varit inne på service många gånger hos vännen Jimmy. Han kan trolla med bilar kan ni tro.
(Ja, det är alltså inte samma bekymmer som han rättar till varje gång)

Hon satt sig i sin bil som hon tankade dagen innan , givetvis för att vara förberedd på morgonen(tiiidiga morgnar) och slippa tänka på det då. Körde barnen till deras dagis, cirka 6 -7 mil bort. När hon har lämnat av och sätter sig i bilen igen så lyser tanken röd..ingen bensin. Bara reserven kvar. Mitt ute på landet.

Lillasystern får låna en annans bil och ringer, med gråten i halsen till sin bilmekaniker. Han tycker ju att det låter för jäkla märkligt, något är tokigt. Fast först frågar han så klart; har du tankat, säkert att du hade bensin i tanken.
Det visste lillasystern att hon hade, för hon hade tankat kvällen innan. De kom överens om att hon får komma in med bilen.
Hon har ju lånebil och även sin storasysters bil att låna. Men typiskt, hon har inte tid med detta just nu !

Kör och hämtar barnen på eftermiddagen, förklarar för sina barn varför hon kör lånebil. Killen på 4 år säger; – Mamma, din bil fungerar ju inte för du glömde ju att tanka!!!!
Lillasystern tappar hakan, börjar tänka..kan det vara sååååå….näää……
Jooooo. Hon var så säker på att hon tankat, verkligen riktigt hundra, att hon inte körde och gjorde det…Då blev hon rädd, för sig själv. Vad händer?
Lillasystern gör liksom inga ”blonda” grejor, det är storasystern som brukar lyckas med det. Hon känner inte igen sig själv. Stressad till max. Det blev ju ett kul samtal till bilmeckaren Jimmy 😮

Nu är storasystern ledsen att hon inte är närmre, tillhands, och kan avlasta, hjälpa till eller rent av tanka bilen. Eller bollar saker, gå igenom 2-do-list.
För bästa Lillasyster, det är bara en av oss som kan vara vimsig och det har jag tagit patent på. Rätta dig i ledet och koncentrera dig ❤

För det låter som du är nära väggen…och där har vi ingen nytta av dig !!
Ta ett steg tillbaka söta du så lovar jag att snart komma hem och ge dig många energikramar:-) Puss. Älskar dig. Ailooooooo

Detta inlägg publicerades i Kärlek och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En saga med ”känd” huvudrollsinnehavare

 1. Ia skriver:

  Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. Du får gärna komma hem och tanka min bil.. Och organisera mig lite.. Livet är inte som det brukar utan dig 😦 Men fortfande har jag huvudet upp och fötterna ner.. Fick väl bara tillfälligt strömavbrott och back-up batteriet gick inte in… Puss

  • tiajajja skriver:

   Jättebra med huvudet upp och fötterna ner ( fast jag läste faktiskt tvärtom först)….Jag kommer snart , hoppas jag.
   Ladda batteriet sweetie. Puss ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s