Vad blir det för mat??

Idag var det syrrans tur att laga mat åt oss, hehe.
Jag önskar och får det serverat, helt fantastisk service.
Vet förresten att svärmor även har en hemmalagad Budapest i frysen till mig 🙂 Mums

Hur som helst, dagens middag.
Jag ska börja med att visa lite bilder från när syrran drog igång med farmors inlagda gurka;

PicMonkegurka y Collage

Hon strör över salt på gurkorna när de ligger på pressning, för att dra ut extra mycket vatten ur dem.
Och de smakar exakt som farmors, duktiga syster Ia ❤

Och sen till köttet; hel fläskkotlett med ben.
Lite kryddor på den och sedan ner i gjutjärnspannan, med mycket smör i botten.
Detta ska bryna på alla sidor och sedan häller hon i vatten och buljongtärning.

PicMonkey köttCollage

Lite kokt potatis, smörade morötter och hemmagjord sås ( så god att man kan äta den med sked) är också med på tallriken;

PicMonkeymorötter Collage

Tricket med denna måltid är att den måste ätas som vi gör ….den ska fullständig geggas ihop på tallriken.

PicMonkey Cköttgeggaollage
Det ser sjukt oaptitligt ut men det är så det ska göras!
Mannen fattar ingenting och äter som om han vore på finrestaurang;-)

Vi kastar i oss maten, smackar och hmmm:ar mellan tuggorna.
Dricka hinner vi inte med för det går i ett.
Det är såå gott sååå gott sååå gott…..Min favoritmat genom alla tider !
Varje gång jag är på besök i Sverige så vet syrran att en av dagarna måste vi äta geggamat 🙂

Därefter avrundade vi med kaffe i uterummet, regnet öste ner över äppleträdet och Lomma och regnbågen kom på besök.

PicMonkey äppleCollage

PicMonkey Collage

Mätta och belåtna rullade vi sedan hem till oss och lade oss i soffan..för att smälta maten:-)

kram jess

Annonser
Det här inlägget postades i Kärlek, mat, njutbart och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vad blir det för mat??

  1. Kenneth skriver:

    Vad härligt o ha en sån där ”geggamat” som du kallar det o få möjlighet o äta den ibland det får inte bli för ofta för då tappar det sin tjusning 🙂

  2. Nettan skriver:

    Hur länge ska köttet kokas då, vill ha ett lite bättre receptupplägg, såg sååååå jäkla gott ut!!

    Kram Nettan

    • tiajajja skriver:

      Just det som är den svåra biten, min syster höftar. Finns inget recept , inga mått, ingenting! Bara lite så här och lite så där och så lite till av så där….gaaah….Inte konstigt jag aldrig får till det……..Kram J

  3. Annika K skriver:

    Visst är det gott med geggamat?
    Mamma gör antingen stek, dillkött eller kalops när jag är hem. Såååååå gott!
    Och det ska också geggas ihop 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s