Jag har blivit luuuuurad

”nynnar på låten med Björn Rosenström”…

Låt mig få börja med att berätta en liten historia, så förstår ni att det ”runs in the family”…
När jag och syrran var små , ungefär 6 och 8 år, så överraskade mamma oss med en liiiten kaninunge. Tror hon köpte den på Sjöbomarknad.
imagesCA4KJN79
Sotis hette denna kaninen och lycka var ofantlig..stor….lika stor som lilla kaninen skulle visa sig bli……Det är väl inte alla som har en hare som husdjur????
hare
Riktigt så stor blev han aldrig, han fick avlivas efter att han attackerade mig och bet mig i magen…..Därefter köpte vi en dvärgkanin från en djuraffär;-)

Vi köpte 2 st Malteser, Bichon maltes från en djuraffär.
Som ni vet så dog Snobben efter en mindre lyckad operation.
Men Bolt har vi ju kvar;

bolle
(mindre nöjd med toffsen som lillan satt i hans hår)

Sen köpte vi ju lilla Blixten, som knappt öppnat ögonen när vi fick honom;
lilleman

Djuraffären sa att det var från samma kennel och att Bolt och Blixten hade samma pappa….Då tror jag han glömde säga något om mamman…..
Det fanns stamtavla men då vi valt att ha hundarna som husdjur och inte är tänkta till att paras eller ställas ut så konstaterade vi bara att vi var nöjda med att tavlan fanns och att de sa att det var Malteser….Dumt gjort……
För vem kunde ana då att Blixten inte är en ”ren” maltes utan mer troligt en blandning mellan Maltes och en West Highland White Terrier…

west_highland_white_terrier

Vi har länge förundrats över hur olika hundarna är men de flesta vi pratat med har bara sagt; Blixten är valp, han kommer att ändra sig.
Nu väger han lika mycket som Bolt gör…och det skiljer 3 månader mellan grabbarna….

En snabb googling på West Highland säger att hanhundarna brukar väga mellan 7-10 kilo, en maltes mellan 3-5 kilo. Vi har fått en tungviktare i familjen..och gissa om vi är glada att mannen tåler honom också….

So…it kind of runs in the family vilket gör mig nervös när lillan berättar om alla djur hon ska köpa i framtiden…..Vi får väl se vart det slutar ;-))

Kram Jess

Detta inlägg publicerades i Husdjur, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag har blivit luuuuurad

 1. Jennymf skriver:

  Ja vad ska man säga :/… Det var nog en superseriös säljare/uppfödare hrrmmm…Du vet vad jag tycker från första början :).
  Hur har det blivit med svullnaden och allt är det lugnt, kom ni på vad det var?

  • tiajajja skriver:

   Man kan säga; hahha 😉 Men så är det här nere, de säger en sak och det står så på stamtavlan men det behöver inte stämma ändå´n. Det mest troliga var nog att han blivit stucken av en geting….Nu mår han bra, full rulle igen:-) Kram

 2. esterii skriver:

  Hej hopp, kom på att jag glömt dig.. aj aj .men bättre sent än aldrig..Läser in mig,lämnar ett spår och hoppas du någongång vill göra detsamma…

 3. fnulan skriver:

  Men ååå nu saknar jag vår Fabian, en tibetansk terrier vi hade! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s