Här i Spanien säljs äggen i förpackningar som ligger i rumstemperatur.
Alltså inte som i Sverige där vi har dem i kylskåp.
Undrar vad skillnaden är mellan ägg här och där??
En annan sak angående ägg är att det står på förpackningen att
efter inköp, när äggen är ur butiken , ska de förvaras i kylen.
Vad är det för skillnad på butikens temperatur och temperaturen i generella hushåll?
Jag begriper det inte…….
Åh där slog du huvudet på spiken. Jag begriper inte heller 😀
Kram
Stoffe
haha, det är sådana viktiga värdsliga ting som jag ligger och funderar på…nästan som att lösa ett världskrig eller hur ;-)) Kram J
Alla ägg i Sverige säljs inte alls i kylar nästan tvärtom där jag bor iaf.
(Det kostar ju att ha kylar för butiken så om det är livsmedel som eg inte behöver ha det som ägg, varför skall man då slösa energi på det?)
Svaret på din fråga är helt enkelt att äggen får längre hållbarhet om de förvaras i kylen men de klarar sig bra länge i rumstemp också men inte lika länge som i kylen där du förlänger hållbarheten rejält.. ..
Och vill du som kund kunna ha din ägg i ett flera veckor så lägger du dem i kylen men skall du konsumera använde dem inom tja 1-3 veckor så är det bara att ha dem i rumstemp.
Så helt enkelt-ju kallare desto längre hållbarhet som det är med det mesta i matväg ;O))
Inga konstigheter alls eg.
Haha, det där har jag också funderat på….
Vissa saker behöver man inte förstå utan det är bara så som min gamle mattelärare sa 🙂