Och dagen som försvann

har snart tagit slut helt.

Idag kom rörmokaren och bytade ett filter i köket.
Jag hade mailat bild på det som behövde bytas ut, de hade gjort det tidigare och jag trodde att då har dem ett likadant med sig..Icke.
Han kommer, tittar och säger; – Jag kör och handlar. Du ska ingenstans va?
Hrm…..han var klar 1 timme senare. Nu slipper vi kalk i rören:-)

Sen stack jag och grannen Nette och gjorde byn. Jag introducerade churros för henne. Inte riktigt hennes smak, för mkt frityr:-)
Jag slörpade i mig 3 stycken , doppade i choklad som man ska.Mums

Därefter blev det shopping av mat på 2 olika ställen. Egentligen skulle vi bara till 1 ställe men jag hittade inte dit så vi tog ett annat istället. Och på vägen hem passerade vi det stället vi egentligen skulle haft åkt till ( Euromarket) så vi svängde snabbt av och shoppade lite till.

Målarna är på plats, igår var de på taket idag är de på sidorna av huset och på balkongerna. Blir snyggt när det blir klart.

Vill du sitta där uppe?

Nette hade lovat flickorna att visa hur man gör pizzasniglar..eller pizzasnäckor..Gud så kul vi har åt våra olika sätt att benämna saker och ting. Nette snackar danska och vi dör av skratt. Vi pratar svenska och hon dör av skratt. Hur som helst, det knackade på dörren och där stod hon..idag igen…med ett fat varma pizzasnäckor…..

Phew…..Sedan fick vi passat hennes chihuahua Gizmo. Världens godaste lilla hund i några timmar. Och som tack för det fick vi en flaska rött vin , årgång 2006.

Någon som tror sig ha bättre grannar än vad vi har??
Nix, tror inte det.
Hennes man är lika snäll och go. Han hjälper mig när jag låst mig ute ( fast då hade jag bara vridit nyckeln åt fel håll….), han får igång pumpen och fixar och trixar, en riktig Byggare Bob.

Så jag har alltså; Leila bakar och Byggare Bob.
Vad har du för grannar??

Detta inlägg publicerades i mat och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Och dagen som försvann

 1. wordsbymia skriver:

  Ser ju bra ut det där 😉 Vädret ser också okej ut 😉 Suck för rusket här.
  Mina grannar kan jag inte säga så mkt om än då jag inte bott här så länge. Men, de få jag pratat med är riktigt trevliga.
  Kram!

 2. ann skriver:

  Det er dejligt med gode naboer, specielt når man bor udenlands… og måske savner og føler sig lidt ensom en gang imellem. Kan forestille mig hur kul det kan være når Nette og du er sammen, med sprogforskellene 😉 Jeg oplever lignende når jeg er sammen med svenskere, specielt når jeg slår over i svansk…hahaha.
  Jeg har fine granner og er taknemmelig for at jeg har dem 😀
  Ha en dejlig dag

 3. Kenneth skriver:

  Ja som så många andra ställen i sverige så säger ju grannarna knappt hej 🙂

 4. Underbart!! Dom där pizzasnäckorna MÅSTE du bara lägga ut receptet till, snälla….be din dejlige granne om det. Tänk vilken succe jag skulle göra om jag dök upp med dem en dag (jag som inte ens kan laga mat!!)
  Kram,
  Linda

  • tiajajja skriver:

   Men självklart Linda. Du har sån tur att jag har varit och handlat allt idag och ska ge mig på dem ikväll eller imgn. Jag fotograferar och lägger upp:-)) Kram Jess
   ps: Snart dags för Herbalife kanske ??

   • Åh underbart! Längtar redan efter inlägget!! Kan du inte be Nette om lite smaskiga smörrebröds recept också? Tänk att kunna baka riktiga danska smörrebröd…Mmmm
    Yes, you read my mind – nu är jag redo att beställa, hur gör vi?
    xoxo
    Linda

   • tiajajja skriver:

    🙂 Jag ska fråga Nette imorgon.Herbalife, jag håller på och kollar upp ordersystemet. Mailar dig imorgon om hur vi går vidare. Kram J

 5. Anette Rasmussen skriver:

  Hej Hej prøv at gå ind på din App Store og søg Arla Karolines køkken. Der finder du mange dejlige Danske opskrifter, håber du kan bruge det . :-))))

  • tiajajja skriver:

   Linda, där kom dagens tips från min bästa granne Nette. Säg till om du inte hittar så fixar vi (Nette-hahaha) fram ngt recept till dig 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s