Tintin, homofobi och Behrang Miri

Så här skriver Sydsvenskan.se idag;

Tintin rensas ut från biblioteket i Kulturhuset i Stockholm. Att böckerna efter den senaste Tintin-debatten försetts med ett förord som förklarar att de är skrivna under en tid med andra värderingar räcker inte.

Tintinböckerna speglar en nidbild med ett kolonialt perspektiv, anser Behrang Miri som leder arbetet med utvecklingen av Kulturhusets barn- och ungdomsverksamhet.

– Afrikaner är lite dumma, araber sitter på flygande mattor och turkar röker vattenpipor, säger han till Dagens Nyheter.

Miri har fattat beslutet om utrensningarna i samråd med personalen, skriver tidningen. Och han har bett sin personal att kontrollera om det finns fler böcker i bibliotekets hyllor som, enligt honom, inte borde vara där. Det kan gälla böcker med utlänningsfientligt eller homofobiskt innehåll.

– All barnbokslitteratur borde ses över. Även vuxenlitteratur. Många människor från afrikanska länder bor här i dag, men vi har alldeles för lite kunskap om dem, säger han.
Förord som förklarar böckernas innehåll fungerar inte, anser Miri, eftersom barn inte läser dem utan går direkt på berättelsen.

Herregud säger jag bara!!

Då tycker jag att vi passar på att även ta bort alla filmer med flygande mattor över huvudtaget, när vita västerlänningar röker vattenpipa. Alla böcker där man visar söta valpar som sedan blir stora fula hundar. Alla böcker/filmer som visar skönhetstävlingar, oftast en flickas dröm. Alla böcker där killar inte är med som hästälskare, för det är ju diskriminerande. Allt som är fantasi och självuppfattningsbildande.

Kära Miri; jag misstänker att du har för lite att göra på arbetet.
För detta har aldrig tidigare varit ett problem förrän du valde att göra det till just ett sådant. Dess mer man förbjuder eller tar bort, dess mer tabu verkar det till att vara. Kanske är Tintin gay…??
Ta bort fantasiböckerna samtidigt när du ändå är i farten….

Eller; ta bort allt så har du löst det problemet!
För som det ser ut nu verkar du till att ha homofobi och vara halvrasist!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tintin, homofobi och Behrang Miri

 1. Elsa skriver:

  men usch hur trög får man vara? Nu tar de ju snart bort Astrid Lindgrens böcker också, inga invandrare, barn aga i Emil i Lönneberga, pigor som sköter hushållen och en dräng som sköter boskapen.

 2. Malin Broomé skriver:

  Håller fullständigt med dig, absurt. Det är en ”fiktiv saga” då kan man precis som du säger ta bort alla Disney filmer med flygande mattor för att inte prata om Onkel Toms stuga eller Tom Sawyer och Huckle Berry Finn, det kändes inte rättstavat men ni fattar vad jag menar. Skrämmande att någon i ett land med yttrandefrihet kan gå till angrepp mot litteratur bara för att den var skriven förr kanske är dags att göra av med Koranen och Bibeln också med tanke på hur mycket förlegat tänkande som finns i dem!

 3. Ingela Persson skriver:

  Exakt, fy…jag blev så arg när jag såg det på nyheterna i morse.. Hur kan han bara få igenom sina sjuka ideer. Kaos kommer det att bli om vi skall gå på hans linje. Usch säger jag bara.

 4. Kjellon skriver:

  Ta bort Behrang Miri istället. Denna människa är livsfarlig.
  Han har hamnat i en position som han absolut inte borde besitta. Detta är typexempel på hur farlig fel människa på fel plats kan vara.

 5. ann skriver:

  Hvor er det godt man kan tænke om. Jeg selv gik helt i coma til morgen, da jeg så overskriften i tv4 nyheterne
  http://www.schousnigel.se/tintin-er-racistisk-og-fordomsfuld/
  Hurra for at det hjælper at protestere 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s