Krabbelurer

Det är så många som jag träffat på, som inte vet vad krabbelurer är.
Det kallas även för pösplättar och är väl en blandning mellan plättar och sockerkaka..typ…. Detta är barndomsminnen! Oh som vi har ätit krabbelurer.
Och tacksamt att ta med på utflykter etc. Dock utan sylt och grädde…det fick vi aldrig på våra. Receptet har gått i arv och flickorna ska också få det:-)

Googlade lite och hittade bland annat detta;

2 ägg
1½ dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker (har inte jag i )

Blanda först socker och ägg poröst, tillsätt sedan övrigt medans du vispar (jag tar elvispen)…Stek i rikligt med smör.

De har skrivit ca 30 styck. Jag får ut max 14 st på en sats..gör dem väl för stora antar jag. Nu har det blivit som så att eftersom skolmaten är så horribel så har jag gräddat krabbisar på morgonen som bn fått ta med sig till skolan. Inte idealisk ”lunch” utan mer att de ska ha det som kompletterande mellis.
Nästa vecka ska jag börja göra lunchlådor till flickorna som de får värma i skolan.

Svårt att få till bra krabbelurer när den ena vill ha dem brända brända, den andra vill ha ljusa med lite klet kvar i mitten och min spis och stekjärn gör allt för att jävlas. Så här blev morgonens skörd;

Visste du vad krabbelurer är ??

Detta inlägg publicerades i mat och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Krabbelurer

  1. Ulrika skriver:

    Hemma hos oss kallar vi dem skrubbelurer!!

    • tiajajja skriver:

      Och i Danmark heter de visst Amerikanska Pannkakor….Kärt barn många namn. Hur äter du dem? Med sylt, grädde, vända i socker eller bara rakt upp och ner ??

  2. Mrs G skriver:

    Skulle precis fråga vad i hela …. det är för något! 🙂 Nu vet jag!

    Kram Mrs G

Lämna ett svar till tiajajja Avbryt svar