stränga mamman ryter till !

Så här är det; Min äldsta dotter är född -98 (blir 14 år i vinter).
Hon cyklar till skolan, tar 3 minuter. Skulle hon gå hade det tagit dt dubbla, dvs lyxigt avstånd tycker jag:-)
Det är lag på cykelhjälm tills man fyllt 15 år , alltså inte till det året man fyller 15 år utan du måste ha blivit det också ! (synd att vara vinterbarn tycker dottern)
Nåväl, vi har pratat MYCKET om detta hemma. Majoriteten där vi bor låter sina barn cykla utan hjälm, förklaringarna kan vara; – Hon/Han fördärvar sin frisyr, det är mesigt, de blir retade eller; de cyklar försiktigt. Bullshit säger jag !!!
Veka föräldrar som inte orkar ta diskussioner!

Hur ska barnen tolka det när man som vuxen går in och ställer sig över Sveriges Rikes Lag? Det finns även barn som får röka tidigt för sina föräldrar fast man inte får köpa ut tobaksvaror förrän man fyllt 18 år.

Jag tillhör den typen som förälder där vi ( jag och mannen) är konsekventa.
Vilket har inneburit att jag går under smeknamnet hos klasskamraterna som; Den strängaste mamman ever ! Tja, då får jag vara det. Någon måste ju ha den titeln också och hellre den än att jag är slapp !

Min dotter svär dyrt och heligt att hon har hjälm. Det har hon när hon cyklar hemifrån. Men idag mötte hon en väninna till mig….och väninnan som var på väg hem till mig sa; – Du vet om att din dotter cyklar utan hjälm? WHAT!!!
Jag fick tag på dottern, först ljög hon sedan sa hon; XX-såg mig utan hjälm eller hur? Yes. Kapitulera!
Nu har min dotter ingen cykel längre. Jag gick upp till skolan och tog den ( dessutom stod den olåst…suck). Har låst in den i förrådet och kommer att gömma nyckeln. Hon vill inte ha hjälm…då ska man inte ha cykel iheller! Punkt!!

Vill ju ha hem dottern i ett helt stycke !!

Detta inlägg publicerades i disciplin, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till stränga mamman ryter till !

 1. Åse skriver:

  Låter som en sund förälder, det är ju för ”ungarnas” eget bästa 🙂 trevlig fredag !

 2. Marie S skriver:

  Hej, jag är lika tuff med mina barn! Cyklar man så ska hjälmen på, så enkelt är det bara. Nu så jobbar jag också inom neuro kirurgi och har sett HUR det kan gå om man INTE har en hjälm på sig. Både barn och vuxna, tyvärr så hade vi en liten flicka som trillade av sin cykel, bara 9 år gammal och ingen hjälm på sig, nu är hon hjärnskadad för resten av livet och med allvarliga skador. Mina pojkar vet om att jag har många historier att dela med mig och då är det lättare att ta på hjälmen än att lyssna på mitt tjat…ha ha

 3. Lina skriver:

  Håller med, det är ju galet!

 4. Anna-Karin skriver:

  Jag skulle aldrig drömma om att sätta mig på en cykel utan hjälm. Du gör helt rätt som ställer in cykeln ett tag. Det har hänt hemma hos mig också några gånger då dottern har vägrat använda cykelhjälm. Tonåringar har ju inte den erfarenheten att förstå sitt eget bästa alla gånger.

 5. Ville Niskanen skriver:

  Tack så hemskt mycket för din fina kommentar angående min låt. Blev så glad! 🙂

  Och angående cykelhjälm så använder jag alltid det! Det är så viktigt. Jag skiter i om jag ser ”fånig” ut eller om folk tycker jag ser dum ut med hjälm. 🙂

 6. Emmy skriver:

  Men vill man som förälder riskera att ens barn blir retad eller utanför pga att man måste bära hjälm? Är man 14 snart 15 tror jag att man kan ta ansvar för hur man cyklar…. Tror inte att några månaders skillnad kommer att göra så att hon aldrig mer kommer att ramla eller skada sig.

  • tiajajja skriver:

   Emmy, hon blir 15 år om 1 1/2 år! Men det är ändå inte dt som dt gäller. Det handlar om att många vuxna väljer att de kan stå över lagen. Och det är väl inte ok, oavsett hur gammal man är? Vill hon inte bli retad så får hon gå

 7. maria skriver:

  Det är bra! hejja dig!!!
  Jag har hjälm på mina grabbar med, de är dock inte så gamla men man ser MÅNGA barn även små som precis lärt sig cykla som INTE har hjälm och jag blir såååå förbannad på dessa, som du säger, veka föräldrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s